Alla inlägg den 21 juli 2011

Av plastblomma - 21 juli 2011 00:00

Hittade en ny blogg igår som lyckades ge mig den där knuffen i rätt riktning som jag nog behöver för att ta tag i mitt liv gällande matvanor och motion. Att se denna starka kvinna kämpa för att kunna göra de saker hon allra helst vill, det får en minst sagt att tänka till. 


Bara för att jag är smal ska jag inte låta människor påverka mig att äta onyttigt, jag ska inte tillåta mig att bli slav under andras påtryckningar eller för den delen mina egna ovanor och laster. Inga fler bortförklaringar nu. Jag har bestämt mig!


Att motionera är bra för min kropp. Om jag vill hålla rörligheten uppe gäller det att ta vara på de dagar då jag faktiskt inte plågas av värk. Jag måste bli av med mitt småätande, för som läget är nu har jag knappt någon ork alls, vilket i sin tur ju går ut över motionen och koncentrationen. Dessutom har jag hyfsat dåliga genetiska förutsättningar som jag inte behöver spä på med dåliga fetter och socker. Nä, nu är det nog!


Mitt första steg är tog jag redan för en dryg vecka sedan när jag köpte klippkort på badhuset. Ikväll har jag bytt bort lakrits och ostbågar mot äpplen och torr-rostade pinjenötter. Imorgon ska jag cykla ner till stan och köpa mer frukt, för är sugen på päron, men de på ica var täckta av flugor så jag avstod från att köpa dem. 


Jag har alltid motiverats lite extra av att få visa upp resultat, älskade att göra mina läxor så att jag kunde visa upp vad jag lärt mig, så kanske kan jag göra en veckorapport i slutet av varje vecka eller något om hur det har gått för mig med kost och motion?  Oavsätt blir det nog träningsdagbok för privat bruk i alla fall. 


Och heja inte på mig, utan tro att jag inte klarar det. Drivs bättre av tron att andra inte tror på mig, då får jag ju något att överbevisa... 


Tack till underbara "Hea" för att du gav mig ny motivation. Jag är sjukt imponerad över dig! Vill du också bli inspirerad? Läsa Helenas blogg http://hea71.bloggplatsen.se

Presentation

Sök i bloggen

Dagens omröstning

Vilken är den bästa årstiden?
 Våren
 Sommaren
 Hösten
 Vintern
 Alla årstider har sin charm

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Arkiv

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards